Megizzasztotta a világ egyik legjobbját Babos Tímea

Szettet tudott nyerni a monterreyi döntőben Muguruza ellen, a mérkőzés viszont a spanyolé lett

2018. április 9., hétfő 07:48, frissítve: hétfő 08:01

Remekül kezdte a mexikói torna fináléját a legjobb magyar női teniszező, számos szettlabdája volt az első játszmában, amiből egyet ki is tudott használni. Bár a második szettben is jól indított (2:0), a verseny első számú kiemeltje, a világranglistán egyesben harmadik Gabrine Muguruza fordított, egészen megváltozott a játék képe.

Így döntő szett következett, melyben a spanyol rögtön elvette Babos Tímea adogatását. Kizökkent a kezdeti lendületből a magyar, s ezt maximálisan kihasználta riválisa, ő nyerte a mexikói tornát.

– Ott volt az esély a kezemben. De Muguruza régóta top 10-es játékos, ez most is érződött. Nekem is több ilyen meccset kell játszanom, hogy jobban érezzem a ritmust. Az a nagy különbség a legjobbak és a többi játékos között, hogy azonnal ott volt a nyakamon, amint egy picit esett a játékom színvonala, vagy visszavettem és nem olyan sebességgel játszottam. De összességében nagyon boldog vagyok, jó hetet zártam, egyre jobban játszottam. A mai meccs is jó volt, el kell hinni, hogy ide tartozom. Szuper lezárása volt a kemény pályás szezonnak! – írta honlapján Babos.

Babos Tímea nagyszerűen kezdte az évet, ugyanis párosban Australian Opent nyert, egyesben pedig februárban bejutott a Taiwan Open döntőjébe, ahol le is győzte Katerina Kozlovát.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.