RTL: Nem futunk el, maradunk

2018. április 10., kedd 19:25, frissítve: kedd 19:40

„Nem futunk el. Maradunk” – reagált Oliver Fahlbusch, az RTL Klub kommunikációért és marketingért felelős alelnöke az Index kérdésére, hogy a Fidesz-kétharmad után mik a terveik. Vagyis Fahlbusch nem tett mást, mint megismételte Bert Habetsnek, az RTL Group elnök-vezérigazgatójának ősszel elhangzó szavait.

Fahlbusch közölte: érthető, hogy a keddi sajtópiaci események után újból előkerült a kérdés, de ők hosszú távú befektetőként „bíznak a magyar piacban”, nincs tervben, hogy eladnák az RTL Klubot vagy a portfólió más fontos elemeit. Hozzátette: továbbra is terjeszkedni akarnak a digitális tartalomszolgáltatás területén.

Az Index arra is kíváncsi volt, hogy várható-e bármilyen változás a közéleti műsorok hangvételében. Kotroczó Róbert, az RTL Klub hírigazgatója azt mondta: a nézettségi adatokból és a megrendelésükre készített felmérésekből egyértelműen az látszik, hogy a nézők értékelik a csatorna hiteles, tényalapú hírszolgáltatását, ezért azon a jövőben sem szeretnének változtatni.

„Mivel jelentős különbséggel elsők vagyunk a hírműsorok nézettségi versenyében, az RTL Klubnál fel sem merül, hogy csökkentsük a hírszerkesztőség költségvetését, és a műsoridő sem változik majd” – tette hozzá Kotroczó.

A Magyar Nemzet, a Magyar Nemzet online, valamint a Lánchíd Rádió bezárásáról itt olvashat.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.