Megbírságolták a TV2-t, amiért a Fidesz mellett kampányolt

MN

2018. április 10., kedd 20:40, frissítve: kedd 20:49

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy nyílt kampányolásért megbünteti a TV2-t, miután a szombati, főműsoridőben sugárzott Tényekben kendőzetlenül a Fidesz melletti szavazásra buzdított – írja a HVG.hu. Úgy tudja, hogy 3,45 milliós bírságot szabtak ki a csatornára.

A TV2-t azért panaszolták be az NVB-nél, mert a műsorvezetői egyértelműen kiálltak Orbán Viktor mellett, és szavazásra buzdítottak. A médiatörvény kimondja, hogy a hírműsorban „műsorvezetőként, hírolvasóként, tudósítóként rendszeresen közreműködő munkatárs” politikai hírhez nem fűzhet „véleményt, értékelő magyarázatot”.

A műsornak ezen a részén először ismert emberek mondták el, miért szavaznak a Fideszre, aztán pedig a műsorvezetőkkel készült, eredetileg a Tények Facebookjára kitett videóból vágtak be részleteket. 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.