„A társadalom abban a helyzetben van, mint a magyar foci: nem piaci alapú”

MN

2018. április 9., hétfő 07:56, frissítve: hétfő 08:38

„Az orbánizmus hívei elutasították a stadionépítés kritikáját, náluk nem talált célba az ellenzék témája, miszerint nem érdemes iszonyatos pénzt ölni egy olyan dologba, melyre nincs valós piaci igény” – fogalmazott Csizmadia Ervin a DigiSport Reggeli Start című adásában hétfő reggel.

Egy fontos kérdést a politológus szerint érdemes feltenni. „A magyar társadalom egésze piaci alapú versenytársadalom? Úgy érzem, a magyar társadalom is abban a helyzetben van nemzetközi összevetésben, mint a magyar futball, nem piaci alapokon működik.”

Csizmadia meglátása szerint a magyar futball minden kormány számára egy óriási kihívás, de tény, hogy jelenleg nagyon rossz állapotban van, nem lett jobb, hiába a sok beruházás. Hangsúlyozta, az olyan oligarchák, mint például Mészáros Lőrinc, hosszú évtizedek óta elfogadott tagjai a magyar társadalomnak, már a 20-30-as években, sőt a magyar történelem korábbi évszázadaiban is jelen voltak. Egyes időszakokban pedig nemhogy negatív, inkább pozitív volt a megítélésük. Az Orbán Viktor barátjaként ismert Mészáros építette a felcsúti stadiont, tulajdonosa a horvátországi Eszék futballcsapatának.

A Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója kifejtette, imázsépítésre alkalmas a sport, ezt teljes mértékben kihasználta az elmúlt években a Fidesz.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.